Langgar kereta orang.

Assalamualaikum.

Hye world ! Lama pulak rasa aku tinggal blog aku nih. Aku tak ada idea nak update sorry. Now I'm back, JYEAHH.
First time dalam hidup aku langgar kereta orang.
Kelmarin pergi Alamoda Sungai Petani beli kain nak buat baju raya. Wahh semangat betul mak aku. Punya sibuk memilih kain last aku tak berkenan satu pun. Tak banyak choice dekat situ. So aku decided nak beli baju siap terus. Tema tahun nih warna hijau lumut ohh. So sweet dah lah aku suka hijau. Iznoor Faizal, hang suka hijau jugak kan ? KEKEKEKE tiba-tiba ja aku ingat hang :P Okay aku sempat usyar mamat hensem yang kerja dekat situ BAHAHAH.

Dah siap beli tuu aku, mama dengan adik pun nak balik lah. Mama singgah beli buah dekat tepi Alamoda tuu. Aku dah siap tunggu dalam kereta dengan adik. Dah tengok kiri kanan depan belakang, aku pun undur lah kereta pelan-pelan. Memang aku confirm belakang aku tak ada kereta. Sebab kereta dekat tepi berhenti tunggu aku keluar. Tetiba bunyi bamm. Terkejut sampai aku tekan brek kuat-kuat. Sekali dengan bamm sekali dengan hon kuat aku dengar. Ya Allah, aku langgar kereta orang. Mak aku sempat ketuk aku HAHAHAH.
Dah langgar kereta orang buat muka macam nih ja okay :P
Then aku dengan mama keluar dari kereta, dua orang kakak pun keluar dari kereta. Tak dan aku nak minta maaf dia terus marah aku. Wahh wahh malu lah orang semua tengok , adeii. Dia cakap tak nampak kereta kat belakang ke? Tak reti bawak kereta ke apa? Amboii sedap mulut. Mentang-mentang aku tampal P besar. Hang pun sama ja P besar mulut hang jugak KAHKAH. Aku buat muka relax and minta maaf. Dia nak buat report polis aku cool. Kalau buat report kita dua-dua kena demerit , adil lah kan KUANGKUAG. Elok lah tunggu belakang bontot aku. Elok aku dah langgar baru hang nak hon. Penipu boo penipu cakap dah hon padahal tak hon pun ! Kalau hon mesti aku brek kereta. Boo lagi boo !

Last bapak dia decided bawak kereta pergi bengkel and aku bayar. Terbang duit mama RM400. Asal nak guna tambah duit tuu beli BB aku, hampehh ! Lagipun bukan teruk pun, kemek sikit ja bahagian atas tayar. Kecoh je kakak tuu. Boo! Dah lah kerja cikgu, tak serupa cikgu dah aku tengok. Tak hormat orang tua. Cakap kasar pulak dengan mak aku. Last bila dia taw mak aku cikgu baru la dia slow talk. Malu lah tuu kan kan ? KAHKAH.

Pengajaran :
1. Nak undur kereta, undur pelan-pelan. Tak pun suruh orang belakang tengokkan line clear or tak.
2. Bila dah langgar kereta orang, turun kereta pergi minta maaf sambil buat muka relax jangan kelam kabut.
3. Banyakkan bersabar dengan karenah orang yang keretanya kita langgar. Jangan bergaduh tak manis lol.
4. Kita langgar dia memang kita yang salah so ikutkan saja keputusan dia nak buat macam mana. Kalau boleh bawa berbincang. Nasib baik ada kawan mama tolong cakap dengan minah-minah tuu,hehew.
5. Jangan gaduh-gaduh , pekik-pekik malukan diri sendiri saja okay (Y)
6. Jangan beli kereta Malaysia sebab langgar sikit dah kemek. Tengok kereta aku langgar orang still kebal BAHAHAH. 
; Dalam family aku, dua-dua abang aku pernah langgar kereta orang. HAHAHAH. Memang kena ada pengalaman kot langgar kereta orang BAHAHAH. Thankyou Fais sebab risaukan aku. Tapi kesian pulak cari aku tak jumpa hari tuu. Sorry sayang aku salah bagi maklumat tempat KAHKAH. Enjoy reading, kbye !
 May Allah bless us ♥
Comments
5 Comments

5 Doakan Fyqa Kurus :):

yaya_flanella said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

same la. yaya pun ade pengalaman terlanggar org jugak. salah satu yang paling tragis tgn org tu dah terkulai dah ingat jari dia putus tapi nasib baik tak. masa tu takut gila tapi dua2 salah. hancur gak kete melayang beribu. pastu bgesel dgn kete org lagi. hish mintak simpang la. cukuplah lepas ni. huhu. entry bgesel tu je yaya buat. yg hancur tgn org tu sebulan yaya rehat berblog. trauma punya pasal.haha. *ya allah 1st time taip panjang2 kat komen org. jemput baca entry bgesel tu. :p

http://yayaflanella.blogspot.com/2011/10/lembiknya.html

CikAnyss' :O said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

anys pon xcident kelmarin , hehe , tp ma yang bawak , ag pon org lain yng lnggar , pastu depa yang nak buat report2 , last2 xjd sebab polis tu kata depa salah , huhu

Nelly The Strange said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

sabar je la .. nelly tak pernah langgar orang sebab jarang keluar .
:p

mr.dinie said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

haahaha..biasa la tu..pngalaman 2..XD

Alex Irfani said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

kunjungan hangat.. kunjung balik yach. jangan lupa follow nya.. :D