Hover Line Through


Hye world ! Korang apa khabar ? Really miss you all tahu tak ! Fyqa baru sampai rumah semalam. Penat sangat, tambah pulak otp dengan Ariel tapi Fyqa sempat online kejap semalam nak usya blog yang sikit berhabuk nih. Tak sangka pulak dapat banyak request tutorial daripada newbie rasanya. Dia tanya macam mana Fyqa buat hover link yang ada garisan melintang. Line through gitu lahh. Yang tutorial lain kemudian Fyqa buat ye adik-adik.

 Korang test dulu sini. Try klik link tepi nih nanti ada garisan melintang. Wacchhhaaa ! ---> FYQA SANGAT COMEL, TERIMA KASIH, TEEEHEHEH :)

Okay, korang ikut step bawah nih. Its very simple. petik jari terus jadi. Peace :P

1. Macam biasa dashboard > design > edit html.

2. Ctrl+f, search code nih a:hover {


3. Korang copy pulak code bawah nih dekat bawah a:hover { tadi okay.

text-decoration: line-through; color: #888888; font-size: 8pt; text-transform: none; cursor: crosshair; font-family: tahoma; letter-spacing: 0px;}

4. Actually tutorial nih cuma line through yang Fyqa bold biru tuu. Yang lain-lain tuu Fyqa tambah sikit. Fyqa copy terus code Fyqa punya. Kalau korang nak tukar pandai-pandai edit lah ye yang Fyqa bold hitam tuu semua.

p/s : Im so sorry. Im very tired. Aku drive dari Perak sampai kedah macam orang gila. Pasal aku balik kampung tak ada benda special pun kecuali pergi rumah sedara-mara aku. So aku tak ada benda nak story. Aku just nak bagitau waktu sekatan jalan raya, JPJ hensem tuu kenyit mata kat aku. Hahahah. Kbye :D


 May Allah bless us (:
Comments
7 Comments

7 Doakan Fyqa Kurus :):

ciK LyndaWawa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

OK FYQA..Nanti saya cube....=]

deardearyhaty.blogspot.com said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

nice..done follow u dear..hit me back if sudi k..:)

Mr.Clive said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

u drove from perak?seriously?
serius?hahahah XD

Romeo Laut said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

antara tips memandu jauh, kerusi pemandu ditegakkan. jarak stereng dan pemandu diselesakan. pakaian yang selesa. insyaallah tak penat. kalau senang, followwww..

GEMUKituMENARIK said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

hover line through ni untuk yang ade link eyh ?

Tiramisu Fatiema said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

nice tips..penat ek drive..

[t]eci[k] said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

thnkx kak.. :)