Spontaneous Thursday : Apa plan korang cuti penggal sekolah akan datang?


Atotototo wahai wanita, wanita yang berada di seluruh dunia, tak kira bangsa, umur ohh asalkan kau wanita, SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA <3

Hye world ! Hari nih lepas solat subuh Fyqa tak sambung tidur pun taw. Fyqa nak bw blog korang semua pagi nih. InsyaAllah setakat yang Fyqa mampu, Fyqa bw sehabis-habisnya okay,promise! Good girl right? Hewhew, ketawa kecil di pagi hari please. Disebabkan Fyqa ada banyak tugasan yang mama bagi hari nih so pagi-pagi lagi Fyqa dah update blog sebab lepas nih Fyqa akan sibuk ja memanjang. Cewahh, peace :P

Candy Chic

Okay straight to the point, hari nih hari last sekolah kan? So apa plan adik-adik,kakak-kakak,abang-abang sekalian alam? Cakap ja cuti sekolah Fyqa memang excited sebab . . .

Pertama, sebab adik bongsu Fyqa balik esok. Hoyeahh dia dapat cuti panjang sebab adik Fyqa sekolah tahfiz,cuti 3 kali ja setahun. 3 kali ja dia balik rumah berebut tv dengan Fyqa nak main ps 2,padahal dekat bilik dia punya lah tv besar mama bagi semata-mata nak bagi main ps 2 puas-puas, tapi dia nak jugak berebut lcd dengan Fyqa. Kurang asam punya adik >,< Tapi takpa sebagai kakak yang comel Fyqa beralah. Hahah,ketawa lagi please :D

Kedua, semestinya sebab Fyqa nak balik kampung jumpa nenek. Hoyeahhh! angkat dua-dua belah tangan please \(@_@)/ Disebabkan adik asyik tanya bila nak balik kampung so mama decided balik cuti sekolah nih sementara adik pun cuti. Kalau tidak nak balik hujung tahun nih sebab mama banyak kerja dekat sekolah tapi adik punya pasal kami balik jugak esok pagi. See? We all sayang gila adik bongsu Fyqa tuu :)

Ketiga, mestilah sebab nak jumpa budak hensemm ! Hahah, si Ariel kurus keding tuu ! Tapi Fyqa tak plan apa-apa lagi dengan Ariel. Malas nak plan takut tak jadi sebab banyak plan kami tak menjadi. Hahah ketawa lah selagi boleh ketawa okay :D InsyaAllah kalau tak ada apa-apa hal memang kami nak hang out berdua,bertiga,or maybe jugak berempat. Bawak sekali-sekali dengan family kot,hewhew.

CUCI MATA SEBENTAR BERSAMA IKLAN :)

Tadaa enjoy sebentar bersama bb setan aku sementara aku pikir nak tulis apa lagi bawah nih, hahah :D
Dah macam makcik dah aku tengok gambar atas nih :D

; Fyqa tahu korang mesti nak taw pasal bapak Fyqa kan? And Fyqa memang akan cerita sikit pasal bapak Fyqa di akhir post. So cuti sekolah nih Fyqa jujur balik kampung tanpa papa. He's going to U.K. Esok pagi lagi pergi hantar papa dekat airport. Biasalah bila orang kerja besar nih dia pergi merata dunia kan. Kalau tahun lepas papa pergi Australia, tahun nih U.K pulak, tahun depan mana pulak Fyqa taktau lah. =,= So tak hairan lah ada khabar angin papa skandal dengan Haliza Hashim. Korang mesti tak kenal kan sebab dia bukan dok Malaysia tapi London. Apa lagi search google lah wei ! Yes, Fyqa pernah cakap papa selalu outstation merata kan. Ya Allah Fyqa bukan nak malukan papa tapi Fyqa benci orang yang suka cerita buruk pasal papa, konon nak tengok kami sekeluarga berpecah-belah. Very cruel you know :( Mohd Salleh Hassan is a great father okay! Ehh papa bisik dekat Fyqa, papa pergi outstation nih untuk kakak jugak, nak tinjau-tinjau university dekat sana,nak hantar kakak belajar luar negara. Maybe nih tektik papa nak buat Fyqa senang hati kan. Fyqa pun senyum saja lah :)
a choice of three

Fyqa akan balik kampung 3 hari tanpa membawa balik streamyx dan laptop. Fyqa takmau ada gangguan masa Fyqa dengan family. Peace ;P

NOTA KAKI : Kepada adik-adik yang bersekolah, isi cuti sekolah korang dengan benda berfaedah okay. Pesanan Fyqa, hargai masa korang dengan family. Enjoy. Kbye !


 May Allah bless us (:
Comments
17 Comments

17 Doakan Fyqa Kurus :):

Princess Syazliyana said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Hoho, bestnye blk kampung..sye x tau lgy cuti sekolah nie nx pergi mne.. hoho -.-
andddd.. ur father is great n awsome !! bestnye pernah pergi u.k .. australia..serius jeless~ :')
nie mesti anx org kaya kan? :D

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

ehhh,cuti sekolah..lain ke cuti sekolah tahfiz ngn sekolah biasa..hahah..dah xtau dah cuti sekolah bile semua.. =.="

mulut org boleh cakap mcm2,tpi diri kt je tau perkara sebenar ye kan...^___^

GEMUKituMENARIK said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

moga hepy berada di kampung (= nanti bila da sambung belajar luar negara jgn lupe update blog menceritakan keadaan dkt sana . im very sure your life is totally happy .

psl yg gemok ckp tu , cam mana eyh . oke kalau fyqa tgk dkt gemok punye user online tu bwh die ade garisan kan . mcm mana nk hilang kan garisan tu? sbb bile gemok letak mcm home , owner yg berlink dkt sidebar mesti die ade garisan and die tk bole ubah warna tulisan .

Tiramisu Fatiema said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

best kalau balik kampung kan..nie nanti nak balik kg jugak..banyak kenduri cuti sekolah nie..moga fyqa happy selalu ok..:)

cik kememey said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

fyka fykaa !
nty suroo papa crikan meyy U kt snee jugokk ! :p ,eyy nakk stdy sne !
btw ,, mey tatao na hlday mne lgi T.T dad busyy ! slalo outstation mcm papa fykaaa :(

Muaz Faris said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

wah, best nye dpt balik kampung utk cuti penggal ni.. pe2 pun, selamat bercuti dan manfaatkan la dgn sebaiknya ye

Mr.Clive said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

hohoh anak Munsyi ni balik kampung yerrr???hahaha niceee...

i dah setahun xbalik ke kg...huhu...jumpa family pun kat kl ni jer...huhu

CekbOlat-bOlat said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

sye mmg brada dikmpung =="

Nor Fazirra said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

selamat bercuti ^^ time time mcm ni kalau nak mkn angin mesti tempat percutian full =,=
hmm i know what it feels like when your daddy not around. my father outstation a lot too :)
&& semoga Fyqa dpt belajar kat luar negara nnti yaa ^^

selamat hari wanita sedunia too <3

Muhammad Saiazuan Norhalik said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

aktiviti budak skolah :P

Kancil 8349 said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

kalau dah cuti nie...macam berehat kat rumah je...ndak mahu ke mana2...kalau ada rezeki mungkin gi pulau...hehehe

Mr.Clive said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

ha'ah..baru perasaan...mana gambar laki anak munsyi ni??

[t]eci[k] said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

hihi .. kite bdk skola .. cuti skola ,, abis kn nan tuisyen .. ><
bdk skola ~ hehe , btw nk tnye cm ne akk fyqa wt Cbx blkng de gmbor ? ajo2 :)

teha said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

syok laa die blk kpg.. die dh lame xblk.. hee :)

Darling Dora said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Yanie dtg =) yanie balik kampung tgk org kahwin , jalan2 dgn kawann =) itu jea.

A Crack Mirror said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

fika..lama tak jengguk awak.. hope masa yg terluang dengan family tu betul2 haow liow..

pss: kalau papa fika baca blog fika mesti dia senyum bangga ada anak yg baik n memahami.. :) tahniah..keep it up!

aleen aiden said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

waa rajinnye dia tolong mama dia.. :)