A long journeyy !

Hai uolss ! Okay sambil wechat dengan Abang Hilman yang sedang berbulan madu di Mekah bersama isterinya sambil tuu I update post ni. Buah hati pulak tengah bercuti dengan keluarga angkat dia so I ada banyak masa nak update post. Actually I wait so long time to update this post, quiet lazy yaa uols tambah pulak cuti-cuti sekolah ni rasanya dah seminggu kot tertunggak post ni HUAHUA -.-'

Ahad, 26/5/13

Disebabkan tunggu papa balik lagi dari KL, jadi kami sekeluarga berangkat pulang ke kampung petang Ahad tuu. Lepas solat asar bertolak so sampai parit buntar pun hari dah gelap. Papa pun tak larat nak drive dah so berhenti check in hotel rehat 1 malam. Esok pagi-pagi lagi dah bertolak balik rumah nenek.

Whole family wearing this shirt. Kebetulan Anwar Ibrahim pergi Ipoh kot tak silap so semua orang ingat we all 1 family nak pergi sana. errrrrr -.-'

But look nice isn't it? Hihi. Daughter always beside the bapak yaaa HAHAH :D

Isnin, 27/5/13

Sampai jaa rumah nenek. Wow adik-beradik ramainyaaaaaaa semua balik padat mampat rumah nenek. Nasib baik lah rumah nenek ni besar ruangnyaa. Sampai kampung ni mata I melilau cari Hwang Qistina dulu. Lama dah I tak speaking dengan budak kacukan ni. So bila dah nampak, I said, 'Qistina come here give me a hug ohh I miss you little cutie.' She came and said 'kakak, saya nak tembikai tuu' sambil tunjuk tembikai yang maklong potong. Her grandmother. Then go and pick it yourself kakak penat lah. Qistina ni biasa bahasakan diri dia saya. Yang mengagumkan dia punya english memang sangat bagus, baru darjah 1 kot. I dulu pun merangkak waktu darjah 1. Tuu kelebihan dia sebab memang mak dia jenis speaking.

Nenek buat kenduri so memang semua kena balik. Tektik nenek nak buat semua anak dia balik macam ni lah buat kenduri so semua wajib kena balik unless ada alasan yang kukuh. Pakjang I kapten kapal tuu pun balik taw. Seharian I pakai tudung dengan cuaca panas lagi last-last terbaring dalam bilik sampai ke petang tak keluar bilik dah. I tunggu semua orang balik and kemas rumah sapu sampah and buat apa yang patut lah. Untung ada I anak dara ni BAHAHAHAHA -.-' Bila semua yang lain dah balik, tinggallah family I, acu yati, acu atan, cikmat, adik-adik mama. Dengan ini I bebas buka tudung. Fuhhh baru boleh rasa lega youuuu. Kadang rasa malas nak balik kampung sebab ni lah kena pakai tudung hm.

Selasa 28/5/13

Pagi Selasa ni pulak pukul 11 dah gerak pergi Putrajaya. Konvo abang buat dekat sana. Leceh k leceh kena gerak tempat jauh. I dah lah dengan migrain lagi :( Okay sampai jaa restoran jejantas heels I pulak putus. 1 lagi masalah I nak pakai apa pergi konvo abang nanti. Papa cakap nanti kita pergi cari kasut baru. Sampai jaa homestay dekat Kota Warisan semuanya layan bola pastu tidur sepetang, yes I know everybody so tired but my heels ! :'(

Rabu 29/5/13

Pagi lagi I dah takda mood nak pergi konvo abang sebab heels I putus. Then I nak pakai kasut apa, I just spare sandal tapak lembut ala-ala orang tua tuu. Pakai pulak dengan jubah. I don't know why tetiba jubah tuu boleh singkat pulak. So memang terserlah lah sandal tuu ohh not nice :'( I pun mengamuk menangis package okayy disebabkan sandal tuu I takmau masuk PICC. Bayangkan beribu-ribu orang dalam dewan tuu memang taklah I masuk. I duduk tepi jalan tuu sorang diri, abang call I tak jawab. Lastly papa datang dekat I marah-marah :'( Okay rosak mood hari tuu.

Bayangkan tangkap gambar konvo dengan abang with my face ya Allah buruknyaa tengah menangis kan waktu tuu, nak senyum memang jauh sekali. I tengah tunggu gambar tuu siap nak tengok macam mana rupa I dalam gambar tuu hm omong omong nya gue pasti dong harus jelek itu foto :'(
Candid picture always be perfect HIHI. Actually ada jaa gambar yang elok tapi I lagi suka gambar candid so upload yang ini jaa lah ye :D

Selesai semua. I wanna go home. I miss my bed :(

Khamis, 30/5/13

Abang cantik, mari balik. Ni I cakap dekat abang-abang and adik I. Pakistan tuu memekak tak habis-habis nak suruh beli baju pasang blablabla. Takpa nanti I beli kedai you sekail lol. Lepas konvo tuu ada sikit kejadian yang mengecewakan I dan family. I think no need to write in here. Bagi I hal tuu peribadi sangat :) Malam tuu papa nak senangkan hati I sebab dia janji nak belikan heels baru tapi tak beli kann. So papa bawak semua pergi Nilai. Nilai? Dah lah takda apa hm. I malas nak bising so I ikutkan saja. Mama belikan I telekung baru dengan baju tidur. Thanks mom you always be my perfect mother, loveyou.

Jumaat, 31/5/13

Pagi pagi lagi bertolak balik rumah. I miss my home, i miss my bono, i miss my bed. i miss everything in my home town. Petang jumaat tuu sampai rumah alhamdulillah. Memang tak singgah mana dah sebab masing-masing penat.

Tak banyak gambar pun gambar I journey kali ni sebab takda mood nak bergambar. Kalau tidak ke mana-mana pun mesti I tangkap gambar but not this time. Feeling so sad :( Cuti kali ni I rasa kosong and tak best langsung. Mungkin banyak duduk dalam kereta and buat I rasa penat, sakit kepala. Banyak benda yang jadi yang buat I sedih, nangis, kecewa semuanya lah. I simpan dalam hati dalam diari ni. Nevermind soon it will be alright :) See yaa next post babai.



 May Allah bless us ♥
Comments
3 Comments

3 Doakan Fyqa Kurus :):

istiqomah ahmad rozi said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

abang maktab mana dulu???is pon p picc selasa hari tu,,ngee XD

Anak Munsyi said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@istiqomah ahmad rozi
Abang ipsah, institut perguruan sultan abdul halim, graduate seni visual. is pun konvo jugak ka? maktab mana?

Iszieylyanziey Istiqomah said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

eh tak,,is nya turn konvo tahun depan,in shaa Allah,,tahun ni ambik berkat! heee,, g ambik gambar je :)