Hover Header Rotate

Hye world ! Now 6.55 pm, aku sangat lah bosan sampai taktau nak update blog pasal apa. Well tadi ada orang tegur hover header aku nice. Okay kembang semangkuk :DD Aku pun taktau macam mana aku buat hover tuu. Aku just tukar perkataan and terus jadi macam tuu, hahah. Nak tau macam mana kau pergi arah cursur kau dekat header aku okay. Peace :P Alang-alang tuu boleh lah aku buat tutorial nih kan. Enjoy babe :)

1. Dahsboard > Design > Edit html.

2. Ctrl+f, cari kod nih #header:hover{

3. Paste pulak code dekat bawah nih bawah #header:hover{ tadi okay.

-webkit-transform: rotatey(180deg);
-webkit-transition-duration: 2s;
}

4. Yang code hover lama tuu mesti padam, kalau tidak dia tak jadi. :)

5. Senang sangat kan. Code pendek ja wei. Sesuai lah untuk blogger yang suka header kawai-kawai sikit. Kbye muahh :*


 May Allah bless us (:
Comments
4 Comments

4 Doakan Fyqa Kurus :):

CikAnyss' :O said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

bagus gak ni , leh main2 dgn header , hehe

Mr.Clive said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

fyqa, fyqa duduk kl ke luar kl?
kalau (KALAU) u menang,kalau dlm kl,senang sikit nak delivery giveaway tu...sebab bayangkan.untuk ujung bulan ni punya mini giveaway,teddy bear tu,nanti kemek kemek dipostkan...

A Crack Mirror said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

ohohoho..boleh try..thanx fyqa.. xkedekut ilmu....tuhan sayang... :)

Thea Hnf said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Fyqa, thea try tuto ni, thanks :')