Scrolling Bar Berwarna



Assalamualaikum, hari nih free so Fyqa buatkan tuto nih.


So hangpa boleh buat macam warna dekat dalam gambar tuu. As easy as ABC . Let's do it !

1. Dashboard > Design > Edit HMTL.

2. CTRL + F, cari kod nih ]]></b:skin>

3. Then, copy kod bawah nih atas kod ]]></b:skin>

::-webkit-scrollbar {height:12px;width: 12px;background: #ffffff;}::-webkit-scrollbar-thumb {background-color: #ffffff;-moz-border-radius: 10px;border-radius: 10px;}

4. Pastuu, gantikan warna yang hangpa suka. Boleh pilih dekat sini Fyqa COMEL !  hehe.

5. Preview and save !

Lastly , doakan Fyqa SPM 11A+ (!)

Comments
9 Comments

9 Doakan Fyqa Kurus :):

happylazyeira said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

tak bolehh lah buat scroll ni . da byk kali buatt :((

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@happylazyeira
knp pulak tak jd ? fyqa buat jadi jew.

happylazyeira said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

tak tahu , alin buat byk kali tak jadi2 pun .

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@happylazyeira
alaa, knp eh ? fyqa buat jd jew. ):

happylazyeira said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

alin try lagi ehh fyqa . yg background nan background colour tu kan , bole latak code pape ke yg fiqa letak link *FYQA COMEL * alin nak buat sgt ni . :)

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@happylazyeira
haah mmg kna tukar pown. klik ja link fyqa comel tuu. yang warna fyqa bagi dekat atas tuu putih mmg lar tak nmpk ap2, hehe. alin tuka warna dy uke.

happylazyeira said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

okay , alin try buat lagi , hehe :)

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@happylazyeira
hee, uke2 .

geeAhmad said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

scroll yg bawah je yg jadi :( yg tepi tak jadi punnn ??