Facebook Like Box

Google 

Assalamualaikum, hey, kalau hangpa perhati Fyqa dah buat Facebook Like Box taw. Fanpage gituu. Nak buat jugak eh ? Meh Fyqa ajar meh.

1. Hangpa wajib ada page dulu taw. Create dekat sini > Fan Page <

2. Bila dah buka tuu, pilih ar kategori mana yang hangpa nak. Fyqa pilih Public Figure ja. Tapi kalau nak yang lebih senang pilih Cause or Community lar eh.

3. Masukkan nama page hangpa. Jangan lupa tick kotak kecik yang ada tulis I agree to Facebook Pages Terms. Then, isi lar apa yang patut uke. 

4. Bila dah siap kan, hangpa pi sini pulak. > Facebook Like Box <



  • Paste url page hangpa tadi taw.
  • Ejas width.
  • Pilih colour and apa yang patut lar.
  • Last, yang penting klik GET CODE. 
  • Copy kod XFBML taw. Kalau tak jadi copy iframe pulak yer, hehe. 

5. Then, pi Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/javascript.

6. Copy kod facebook like box tadi dalam Html/javascript.

7. Save !




Lastly , doakan Fyqa SPM 11A+ (!)
Comments
3 Comments

3 Doakan Fyqa Kurus :):

Asna Naoki said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Akak , nak tanye , kalo nak ltak kat template macam mane ?

Fatin Umairah said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Akak thanks sgt
Dah jadi ! Lama dah Fatin cari ~!

--pyKaH-- said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

pyqa...wahhh TQ taw....org try wt...hehheeeee.....like taw...muah2....