Image Opacity Effect


Assalamualaikum , malam nih buat tuto lagi :D Fyqa sangat teruja membuat tuto pada waktu malam . Haha , sial saia sudah datang , kuangkuangkuang . Tuto malam nih sangat lar senang macam makan kacang ja. Di mana lepas buat tuto nih gmbar hangpa akan jadi blur bila mouse/cursor letak kat gambar tuu.

First , Dashboard >> Design >> Add A Gadget >> HTML / JavaScript.

Copy kod yang Fyqa bagi dekat bawah nih dalam HTML / JavaScript tadi. 


<style>
/* ----- Image opacity effect 1 ----- */
.post a img {
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
opacity: 1.0;
-khtml-opacity: 1.0;
}
.post a:hover img {
filter:alpha(opacity=50);
-moz-opacity: 0.5;
opacity: 0.5;
-khtml-opacity: 0.5;
}
</style><style>
/* ----- Image opacity effect 1 ----- */
.post a img {
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
opacity: 1.0;
-khtml-opacity: 1.0;
}
.post a:hover img {
filter:alpha(opacity=50);
-moz-opacity: 0.5;
opacity: 0.5;
-khtml-opacity: 0.5;
}
</style>


Then , tayah preview lar , SAVE ja terus :D


Comments
8 Comments

8 Doakan Fyqa Kurus :):

ツTyra ツ said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

terima kasih <3

Fyqa Mamadom said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@ツTyra ツ sama-sama kasih :D

azwar syuhada said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

boleh tak nak code url post blockqueto macam awak..??saye nak la..

azwa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

boleh bg kat sye tak code url nye

ZATY HANANI said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

thanks kak :)
Dah lama saya cari benda ni. Saya dah try tuto orang lain, tapi semua tak menjadi. :( Tapi, bila guna akak punya. Terus menjadi. Hee

ZATY HANANI said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

thanks kak :)
Dah lama saya cari benda ni. Saya dah try tuto orang lain, tapi semua tak menjadi. :( Tapi, bila guna akak punya. Terus menjadi. Hee

elah witney said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Thanks kak :)

Jin Eun said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

Akak , kalau pakai blogskin , nak paste kat mana ?