Dulu duit kertas , sekarang kad kredit.



Assalamualaikum , hari nih pagi - pagi lagi Fyqa dah update blog tawtaw. windu sangat dekat blog, hehe.
Ceh , baru sehari tak update dah windu ka ?  So , status hari nih jiwa kacau. Gado dengan Papadom. Tataw apa ke jadahnya dia. Uke , FULLSTOP. Kunk dah semakin sejuk hati nih jadi panas pulak kan. I have something interested things to share. Kadang-kadang jadi mak salleh pulak. Haha. Cukop-cukop.



Dulu
Mama , nak duit nak beli barang.

Sekarang
Mama, nak kad kredit nak beli barang.

Tuu , nampak tak beza apa kat situu? Haha , dulu boleh lar Fyqa tiap - tiap cuti penggal minta duit cm tuu. Tapi sekarang tak boleh da. Sebab sekarang mama dah guna kad kredit. Takkan mama nak bagi Fyqa guna kad kredit kan ? Haha , impossible lar der. Nak minta kat papa ? kad kredit jugak. Kalau nak jugak , dapat lempang lar jawabnya, ngeeehehe. Kunk daripada berjuta-juta duit dalam kad kredit tuu, dapat kat Fyqa tinggal bersen-sen ja. Kuangkuangkuang. Kalau dulu guna sistem barter ja kankan ? pastuu syiling , pastuu duit kertas, pastuu kad kredit. pastuu petik jari ja kud. Pukau lar der , haha. Gurau ja taw. Yala sekarang kan teknologi dah canggih, macam-macam boleh jadi kankan. Ada kad kredit nih, mama papa tak susah - susah nak bawa duit berkepul-kepul dalam wallet/purse. Just a card u know. Macam IC kitaa tuu. Senang kan ? Senang lar sangat, cakap macam Fyqa dah banyak duit sangat kan , haha. Dalam Nuffnang pOwn ada bapa posen ja, kihkihkih. Btw nak pesan kalau yang ada kad kredit tuu, jaga elok-elok , takut tercicir or tercuri or what so ever lar. Satuu lagi , kalau anak nak beli barang ka apa kan, bagi ja lar kad kredit tuu. bia dia puas. Kadang-kadang ja, bukan selalu pown. haha, hasut nih.

Comments
6 Comments

6 Doakan Fyqa Kurus :):

Wanie Affandi said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

ahahahah...kad kredit kadang prob gak..bttr cash jek..heheh

NuSaNa NoSa 91 said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

bhy klu guna kad kredit kan?? kang belanja xingat dunia.. klu ilang, beribu2 ilang duit.. kn2?? ^_^

raje carl said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

blog walking di sini :)

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@Wanie AffandiYaka ? tataw lar Fyqa :D

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@NuSaNa NoSa 91Haha , yang nih Fyqa sokong ;D So kena lar pandai2 jaga, kan2 ?

Fyqa said... Best Blogger Tips[Hit You Back !]Best Blogger Templates

@raje carltengs raje carl :D nanti Fyqa jenjalan sana pulak ea :D